facebook instagram expand_more chevron-left chevron-right location-pin email dialpad

Diamond-blackfans anemi

16 maj

diagnos tillstånd syndrom diamond-blackfans anemi

Häromdagen träffade jag den här kämpen, Zoey, som har Diamond-blackfans anemi. Hon mötte mig med ett enda stort leende på läpparna och charmade mig med en gång. Bilderna från Zoeys fotografering är tagna på Tidaholms finaste plats för tillfället – Turbinhusön. Besöker ni Tidaholm får ni bara inte missa denna fantastiska plats som blomstrar såhär års!

Zoey är vårt näst sista barn för projektet och hon kommer representera månaden Maj i vår fotokalender.

”Zoey, vårt lilla mirakel till tjej, som kom och vände hela vår värld upp och ner, men till det helt fantastiska! Vi upptäckte redan när Zoey låg i magen att något inte stod rätt till. Hon föddes 20 dagar för tidigt med ett akut kejsarsnitt. Det blev många vändor till sjukhuset innan läkarna fastställde hennes diagnos, Diamond-blackfans anemi. Ända sedan Zoey låg i magen har hon fått blodtransfusioner. Hon har även haft missbildningar i huvudet som opererats bort. Zoey får vård hemma varje kväll och natt som innefattar att vi sticker henne och sätter dropp som tar 12 timmar att pumpa in. Många besök på sjukhuset för undersökning och påfyllning av blod är vår vardag. Zoey behöver blodtransfusioner var tredje vecka beroende på hennes blodstatus. Trots allt Zoey har gått igenom så är hon så glad och nyfiken på allt som finns i denna värld. Kärleken hon ger oss och alla i vår omgivning går inte att beskriva med ord” – Zoeys föräldrar

Glöm inte att förhandsboka vår fotokalender om Projekt Minea som väntas bli klar inom 3 veckor! Där kommer personliga texter från alla barns föräldrar finnas, samt informationstexter om alla de olika tillstånden och syndromen.

Kram! / Julia

 

diagnos tillstånd syndrom diamond-blackfans anemi