facebook instagram expand_more chevron-left chevron-right location-pin email dialpad

Marshall-Smith Syndrom

28 april

Marshall-Smith syndrom

I måndags träffade jag Isak med Marshall-Smith syndrom. Han kom till ateljén för att han hade blivit utvald som ett av barnen till mitt älskade Projekt Minea. Isak är vårt maj-barn och jag är så glad över att han ville komma och medverka i mitt fotoprojekt. Isak var nämligen den första i Sverige som fick diagnosen Marshall-Smith Syndrom. Han var då 11 månader gammal. Idag finns det ett till barn i Sverige med syndromet, men totalt i hela världen, finns det cirka 60 rapporterade fall sedan 70-talet. Detta är med andra ord ett väldigt sällsynt och ovanligt syndrom så därför kände jag mig extra hedrad när Isak och hans familj kom till studion.

Mitt älskade Projekt Minea börjar lida mot sitt slut. I Juni fyller projektet 1 år och jag har fått äran att fotografera 12 helt fantastiska barn, med olika tillstånd eller syndrom. Jag tänkte nu gå igenom varje barn här på bloggen. Där jag visar er lite bilder från fotograferingen och lite kort om varje syndrom. Tycker ni om mitt projekt, och vill hylla projektet samt barn med särskilda behov, tar vi nu emot förhandsbeställningar på vår fotokalender som är resultatet av mitt Projekt Minea.

Fotokalendern gäller för 2018 och varje barn representerar varsin månad. Samtliga fotograferingar för Projekt Minea är tagna utomhus och representerar de olika årstiderna. Varje barn har också ett unikt syndrom/tillstånd så i kalendern informerar vi, och berättar om 12 ovanliga syndrom. Jag tycker att kalendern är något varje familj, skolklass och förskola borde ha för att prata om olikheter och för att sprida kunskap. Tillsammans dödar vi fördomar och istället sprider kärlek. Det är jag säker på.

Kalendern kostar endast 300:-, och vi postar den gärna mot fraktavgift på 49:- om ni bor en bit bort. Vi tar emot förhandsbeställningar via telefon eller mail.

Här ser ni 3 ljuvliga bilder från Isaks fotografering i måndags!
Trevlig helg!
/ J

Isak Marshall-Smith Syndrom