Om oss

Memories By Julia

Julias Fotografier växte fram genom ett guldår som UF-företag och jag startade företaget nyss fyllda 18 år och innan jag hunnit ta studenten. En livslång dröm gick i uppfyllelse. Jag har uppmärksammats mycket genom mina år som fotograf och företagare. Bland annat har jag på fem år hunnit ta emot över 10 utmärkelser och blev 2013 utsedd som en av Sveriges främsta entreprenör under 20 år. Senast i maj 2017 fick jag den fina utmärkelsen ”A Europe-wide qualification for professional quality imaging” vilket är en utmärkelse som styrker professionalitet och kunskap för de som livnär sig som professionella fotografer i Europa. Endast 23 fotografer i Sverige har utmärkelsen.

Min starka sida som entreprenör är att jag hela tiden utvecklas och vill utveckla min verksamhet. Jag var bland de första i Sverige med att lansera det unika fotograferingskonceptet smash the cake som snabbt blivit populärt. Jag är också en av få fotografer i Sverige som har utbildat mig internationellt som nyföddfotograf. Vi är nu även två som jobbar heltid på Memories By Julia, efter att vi byggde om till ramverkstad och erbjuder handgjorda produkter till våra kunder.

Istället för att fotografera lite av allt möjligt, har jag valt att specialisera mig på det jag brinner mest för. Jag älskar att vara barnfotograf, deras leenden och att få bjuda på mig själv i en timma utan att verka knäpp är det bästa jag vet. Jag brinner för att föreviga porträtt med min kamera, och sedan erbjuda handgjorda, kvalitativa produkter från ateljén som jag vet kommer beundras och hålla i generationer. Det bästa jag vet är att åka hem till min älskade mormor som närmar sig 90 år, och tillsammans med henne äta hemmagjord sockerkaka och titta i gamla fotoalbum samtidigt som hon berättar historier om varenda bild. Det är livet för mig, och har alltid varit det bästa jag vet. Så började mitt fotointresse för 20 år sedan, och idag är jag den som skapar sådana minnen till er. Minnen och historier som ni kommer berätta för era barnbarn om 50 år via vackra porträttbilder.

Jag älskar möten med nya människor, gosiga bebiskinder, min fluffiga cockerspaniel och har ett enormt tålamod. Besöker ni mig kan jag garantera er att jag lägger ner hela min själ i mitt arbete.

De senaste åren har vi blivit riklig uppmärksammade i media genom mitt fotoprojekt för att hylla barn med särskilda behov och unika, helt fantastiska utseenden. Min brorsdotter Minea som har Apert Syndrom, är min inspirationskälla till projektet. Läs gärna mer om Projekt Minea och hjälp oss att synliggöra och hylla barn med särskilda behov.

I dagsläget är vi tre personer under Memories By Julia. Förutom mig, jobbar även Malin heltid sedan 3 år tillbaka. Hennes huvuduppgift är att hålla bildvisningar, kundservice och ramverkstadsjobb. Malin är en barndomsvän till mig och har följt företaget sedan dag 1. När jag var en tonåring och drev mitt UF-företag, var Malin ofta med mig på diverse fotouppdrag som assistent för att hon tyckte att det var roligt. Det är så fantastiskt att hon idag jobbar heltid med mig och att vi gör den här resan tillsammans! Min mamma har även jobbat hos oss i 1 år nu, och henne träffar ni varje måndag i ramverkstaden. Vi växer enormt från år till år, och vi ser fram emot 2019 och alla fantastiska barn och familjer vi kommer träffa under året.

Välkomna till oss på Memories By Julia